Român strivit de un zid pe un șantier din Italia. Primarul din Crotone a declarat zi de doliu

Data actualizării: Data publicării:
roman mort crotone

Un român și un italian au murit într-un accident de muncă în Italia, pe un şantier din orașul Crotone. Primarul a declarat zi de doliu în ziua funeraliilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul, alături de doi colegi italieni, au fost zdrobiţi de un zid de beton care s-a prăbuşit. Unul singur a scăpat cu viaţă, dar este grav rănit.

Oamenii lucrau la extinderea unei şosele, în sudul ţării. Când s-a produs accidentul, eliberau terenul de construcţii mai vechi.

Petru Chiriac avea 35 de ani şi era din Botoşani, scrie presa din Italia. Această tragedie a adus deja numărul celor care au murit în accidente de muncă în această ţară la 154 de la începutul anului.

Este un caz care a stârnit emoții în rândul comunității din Crotone, unde a avut loc tragedia. 600 de români trăiesc în orașul calabrez, relatează Sergiu Balaban, corespondent Digi24 în Italia.

Primarul localității a declarat doliu în oraș în ziua înmormântării celor doi muncitori. Pe pagina sa de Facebook a transmis condoleanțe familiilor și le-a asigurat de întregul sprijin al comunității.

Peste 150 de accidente de muncă au avut loc în Italia și mai mult că sigur de astăzi înainte vor avea loc mai multe controale pe șantiere. Sindicaliştii deplâng faptul că patronii italieni, afectaţi de criză, fac economie la echipamentele de protecţie şi pun vieţile angajaţilor în pericol.

Ministrul muncii a convocat un consiliu pe 10 aprilie pentru a analiza aceste accidente, un număr impresionant de la începutul lui 2018. Nu sunt puțini români care lucrează în acest domeniu și din păcate mulți dintre ei acceptă să lucreze la negru.

Nu era și cazul românului care și-a pierdut viața. Potrivit informațiilor pe care le avem în acest moment el lucra cu acte în regulă.

Autoritățile au deschis acum o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele acestui accident și eventual vinovații.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri