Un rus căutat de Interpol pentru uciderea unui jurnalist al revistei Forbes a fost arestat în Ucraina

Data publicării:
(FILE PHOTO) Forbes Magazine's Paul Klebnikov Killed In Moscow
Foto: Gulliver/Getty Images

Serviciile de securitate ucrainene au anunțat sâmbătă arestarea unui rus căutat de Interpol pentru uciderea în 2004 la Moscova a redactorului-șef al ediției ruse a revistei americane Forbes, americanul Paul Klebnikov.

(FILE PHOTO) Forbes Magazine's Paul Klebnikov Killed In Moscow
Foto: Gulliver/Getty Images

Suspectul, originar din Cecenia, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost reținut la Kiev, a anunțat Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) într-un comunicat.

"Potrivit informațiilor furnizate de Interpol, bărbatul a participat la o serie de asasinate la comandă, între care și uciderea redactorului-șef al Forbes, cetățeanul american Paul Klebnikov" și cea a unui responsabil guvernamental cecen de la acea vreme, a precizat sursa citată de AFP și Agerpres.

Paul Klebnikov, 41 de ani, cunoscut pentru anchetele sale jurnalistice privind privatizările controversate din anii 1990 din Rusia, a fost împușcat mortal în iulie 2004 la Moscova, provocând o vie emoție în rândul jurnaliștilor și îngrijorări privind libertatea presei în Rusia.

El lucra pentru revista Forbes de aproape 15 ani și publicase mai multe anchete privind oameni de afaceri ruși.

Potrivit SBU, suspectul a fugit din Rusia și aparținea unui grup infracțional din Ucraina care extorca bani de la antreprenori.

Justiția ucraineană urmează să decidă asupra unei eventuale extrădări a suspectului către Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri