Sari la conținut

Campania „Alege un deputat și roagă-te pentru el”

Un săptămânal catolic din Polonia a propus o soluţie inedită pentru a încerca să calmeze spiritele după dezbaterea violentă privind reforma judiciară: cititorii săi sunt invitaţi să tragă la sorţi numele unui deputat şi să se roage pentru el.

Demarăm acţiunea noastră de rugăciune pentru parlamentari. Dă click, dacă participi la ea. Îţi vom aloca unul dintre cei 460 de deputaţi din Parlamentul polonez. Rugaţi-vă pentru el şi lăsaţi-L pe Dumnezeu să acţioneze şi să schimbe faţa Pământului. Acest Pământ”, sugerează publicaţia Gosc Niedzielny pe site-ul său gosc.pl, citând un fragment dintr-un discurs al fostului Papă polonez Ioan Paul al II-lea.

După ce s-a întâmplat ieri (marţi – n.r.), am constatat că presiunea creşte prea mult în ambele tabere ale scenei politice, iar acesta este momentul pentru a încerca reducerea ei”, a declarat un jurnalist al site-ului Jaroslaw Dudala.

El a subliniat că cititorii trebuie să se roage pentru deputatul care le-a fost alocat indiferent de culoarea politică. În numai câteva ore, aproximativ 2.000 de utilizatori de internet s-au înscris în campanie.

În noaptea de marţi spre miercuri, Parlamentul polonez, care se pregătea să adopte o reformă controversată a Curţii Supreme, şi-a întrerupt şedinţa, după un discurs virulent al liderului partidului conservator PiS, Jaroslaw Kaczynski.

Acesta a fost furios că deputaţii de opoziţie au folosit în repetate rânduri numele fratelui său geamăn, fostul preşedinte Lech Kacrzynski, mort într-un accident aviatic în 2010. Liderul PiS i-a acuzat că l-au „distrus, asasinat”.

Pe aceeași temă