Sari la conținut

Un schit din Austria caută sihastru

Fără apă curentă sau electricitate, dar având o vedere impresionantă asupra Alpilor, și multe vizite ale pelerinilor: schitul austriac Saalfelden, printre ultimele din Europa centrală, caută un nou ocupant, relatează AFP citată de Agerpres. Înscrierile se încheie pe 15 martie.

schit austria saalfenden

De la construirea sa, acum peste 350 de ani, schitul Saalfelden a fost ocupat aproape în fiecare an. Dar acum nu avem succesor pentru ultimul părinte", a declarat preotul local, Alois Moser.

Cu ajutorul municipalității, parohia a lansat un apel la înscrieri pentru postul de sihastru care nu oferă salariu, apă şi energie electrică curent, dar foarte mult timp pentru „rugăciune și regăsirea de sine". Candidatul trebuie să știe însă că nu va petrece mult timp singur, deoarece va primi vizita multor pelerini. Cocoțat la o înălțime de 1.400 metri, schitul are o vedere splendidă asupra Alpilor și regiunii Salzburg. Înălțat în cinstea Sfântului Gheorghe, schitul atrage sute de pelerini și de excursioniști.

Aflat în Alpi, la 1.400 de metri altitudine, schitul poate fi ocupat doar între lunile aprilie și octombrie. Părintele sihastru este liber să petreacă iarna într-un loc la alegere, a precizat preotul Alois Moser. După ce postul a fost ocupat timp de 12 luni de un călugăr benedictin, schitul Saalfelden a fost ocupat vara trecută de un preot psihoterapeut vienez, care a decis să se întoarcă la viața civilă după șase luni.

Candidaturile pot fi depuse până de cel târziu 15 martie. Saalfenden este o staţiune aflată la graniţa Austriei cu Germania, în apropiere de Salzburg.

Pe aceeași temă