Un soldat francez a fost înjunghiat în cartierul financiar al Parisului

Data publicării:
francez

Soldatul francez patrula în uniformă, împreună cu alte două persoane, care făceau parte din divizia de monitorizare antiteroristă. Atacatorul a venit din spate și l-a înjunghiat pe militar în gât cu un cuțit sau un cutter.

Soldatul a pierdut mult sânge, a fost dus rapid la spital și va supraviețui.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 18.00, în cartierul La Defense din Paris, iar atacatorul a reușit să fugă în aglomerația din zona magazinelor înainte ca ceilalți doi tovarăși ai militarului – care mergeau înaintea acestuia – să poată reacționa.

Potrivit cotidianului Le Parisien, care citează o sursă din poliție, suspectul ar fi un bărbat de circa 30 de ani, bărbos, de origine nord-africană, care purta îmbrăcăminte arabă.

Aflat la Addis Abeba, președintele Francois Hollande a declarat sâmbătă că în acest stadiu al anchetei nu se poate stabili o legătură între agresarea militarului francez și asasinarea, la Londra, a militarului britanic, însă trebuie luate în considerare toate ipotezele.

Nivelul alertei teroriste în Franța este ridicat de teama unor atacuri ale militanților islamiști după intervenția franceză din Mali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri