Un tânăr și-a construit o proteză robotică, pentru antebraț, din piese Lego

Data publicării:
tanar spaniol brat lego

Un tânăr de 19 ani, din Spania, şi-a construit singur o proteză robotizată, din piese Lego. El s-a născut fără antebraţul drept, din cauza unei anomalii genetice. A început să lucreze la proteză încă de când avea 9 ani şi a reuşit să o facă să funcţioneze.

De când era mic, David Aguilar a fost pasionat de Lego. Şi-a petrecut copilăria construind maşini, avioane, elicoptere şi în cele din urmă propriul braţ protetic. Născut fără antebraţul drept, el a decis să-şi ducă talentul la Lego la un alt nivel. La nouă ani şi-a construit singur o proteză pentru mână, rudimentară, dar funcţională.

„Când eram mic, eram foarte agitat în preajma altor copii, pentru că eram diferit, dar acest lucru nu m-a oprit să cred în visele mele şi am vrut să duc la capăt ceea ce mi-am propus şi anume să mă văd în oglindă cu două mâini, aşa cum aveau şi ceilalţi copii”, spune David Aguilar, student.

David Aguilar, student la facultatea de bioinginerie din Barcelona, a reuşit să-şi construiască până acum patru braţuri protetice, ultimele fiind chiar robotizate.

„Acesta este primul braţ protetic, îi spun MK1, pentru că arată ca braţul Omului de Fier, este mecanic. Îl pot mişca, este un mecanism foarte uşor, are două coarde care se strâng când îndoi braţul, este cel mai simplu pe care l-am construit”, afirmă David Aguilar, student.

Tânărul de 19 ani are un singur vis după ce va termina facultatea .. să-i ajute pe cei ca el să ducă o viaţă normală.

„În primul rând, visul meu este să termin facultatea şi aş vrea să mă duc undeva unde sa fac proteze pentru oamenii care nu îşi permit, din cauza faptului că sunt scumpe. Voi încerca să le ofer proteze, chiar şi fără bani, pentru a-i face să se simtă persoane normale”, spune David Aguilar, student.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri