Ungaria anunță un referendum împotriva lui George Soros

Data publicării:
George Soros Speaks About The Euro
Foto: Guliver/Getty Images

Guvernul Ungariei a anunțat marți că va organiza un referendum referitor la așa-numitul "Plan Soros", formulă folosită la Budapesta pentru presupusul proiect al miliardarului american de origine ungară George Soros de a determina Uniunea Europeană să accepte un milion de imigranți.

George Soros Speaks About The Euro
Foto: Gulliver/Getty Images

Campania pentru referendum urmează să înceapă luna viitoare, a declarat Bence Tuzson, purtător de cuvânt al guvernului ungar, unui post de radio preluat de AFP și Agerpres. Zeci de mii de familii vor primi chestionare în acest cadru.

Va fi a treia consultare populară din 2015 încoace și va avea loc cu șase luni înainte de alegerile generale din aprilie 2018. Prima a consultat cetățenii asupra legăturilor dintre imigrație și terorism, iar a doua, după numai câteva luni, a fost intitulată "Să oprim Bruxellesul". Partidul Fidesz, condus de premierul Viktor Orban, a acuzat Uniunea Europeană că amenință suveranitatea Ungariei.

Orban îl consideră pe Soros principalul inamic al Ungariei și a lansat anul acesta mai multe acțiuni pentru a-l discredita și împotriva numeroaselor organizații neguvernamentale susținute de omul de afaceri, în special în estul Europei, reamintește AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri