Ungaria revine asupra deciziei de a suspenda reglementarea UE referitoare la imigranţi

Data publicării:
szijjarto

 Peter Szijjarto FOTO: wikipedia.org

Ministrul de externe, Peter Szijjarto, a discutat cu omologul său austriac, Sebastian Kurz, în legătură cu reglementarea cunoscută sub numele „Dublin III” și l-a informat că Ungaria nu suspendă nicio reglementare a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al MAE de la Budapesta.

Șeful diplomației de la Budapesta i-a cerut omologului său austriac să aibă „răbdare” înainte de a trimite înapoi în Ungaria noi refugiați. Cei doi miniștri au căzut de acord să solicite UE „o atenție sporită față de ruta Balcanilor de Vest pe care o folosesc refugiații clandestini”.

Citiți și:

Ungaria anunță suspendarea unilaterală a unui regulament european: „Barca e plină!”

Potrivit agenției europene Frontex, această rută a fost folosită de persoane care fug de războaiele din Irak, Siria, Afganistan și din mai multe țări africane. De la începutul anului, între ianuarie și mai, peste 50.000 de imigranți au fost reperați, ceea ce reprezintă cea mai vertiginoasă creștere, cu 880 la sută față de 2014.

„Ungaria respectă reglementarea Dublin, dar în același timp cere răbdare, din punct de vedere tehnic, pentru a putea primi alți refugiați clandestini. Trebuie să ne extindem capacitatea de găzduire”, a explicat și în Parlament un reprezentant al Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri