Ungaria vrea să țină imigranții la graniță

Data publicării:
maghiariafis

Guvernul ungar a lansat de curând o campanie cu scopul de a câştiga sprijinul populaţiei maghiare pentru politica sa anti-imigraţie. Cea mai recentă staţie a acestei campanii sunt aceste afişe uriaşe cu texte de genul Dacă vii în Ungaria trebuie să ne respecţi legile sau Dacă vii în Ungaria trebuie să ne respecţi cultura. Problema e că aceste texte sunt în maghiară, limbă pe care, de regulă, imigranţii nu o cunosc”, transmite Balazs Barabas, corespondent Digi24 în Ungaria.

Activişti politici au vopsit sau au rupt afişele cu mesajele guvernului, iar poliţia a arestat șase persoane.

Acest afiş este parte a propagandei anti-imigraţie a guvernului. Pe el era scris Dacă vii în Ungaria nu poţi lua munca maghiarilor. Noi o considerăm o propagandă instigatoare, xenofobă, care amplifică tensiuni deja existente în societate”, spune Andras Zentai, activist al Partidului Egyutt.

Un deputat al partidului aflat la putere spune că formaţiunea sa va face plângeri împotriva politicienilor Opoziţiei, pe care-i acuză de instigare la infracţiuni. Asta în timp ce reprezentanţii Opoziției spun că Viktor Orban încearcă să deturneze atenţia publică de la problemele de corupţie ale guvernării sale.

La noi imigraţia nu constituie o problemă, Viktor Orban vorbeşte de imigraţie ca să nu spună de ce nu îl demite pe preşedintele Oficiului de Impozite sau ce rol a jucat ministrul de Externe Peter Szijjarto în scandalurile de delapidare, cum împânzeşte corupţia toată administraţia de stat. De asta vorbeşte de imigranţi”, susține Andras Zentai.

Potrivit guvernului, în primele cinci luni ale anului, în Ungaria au intrat ilegal 50.000 de imigranţi, faţă de 43.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri