Uniunea Europeană sprijină un demers împotriva pirateriei online a transmisiilor sportive

Data actualizării: Data publicării:
plenul parlamentului european
Parlamentul European a votat o inițiativă privind combaterea pirateriei online a programelor sportive. Foto: Profimedia

Parlamentul European a votat săptămâna aceasta o inițiativă a organizatorilor de competiții sportive din mai multe țări privind combaterea pirateriei online a programelor de sport. Evenimentele de acest tip nu au fost până acum protejate de reglementări UE privind proprietatea drepturilor de autor. Acțiunea a primit sprijinul majorității parlamentarilor europeni.

Parlamentarii europeni doresc ca transmiterea ilegală a evenimentelor sportive live să fie blocată în timp real, iar drepturile organizatorilor să fie consolidate de o nouă și solidă legislație, anunță lpf.ro, citată de Mediafax.

Legea Serviciilor Digitale prezintă măsuri ample de combatere a conținutului ilegal online și a fost adoptată cu 479 de voturi pentru, 171 împotrivă și 40 de abțineri.

”Acesta este prima inițiativă a unei instituții a Uniunii Europene, care se ocupă în mod special de pirateria online a emisiunilor sportive. Suntem în fața unei oportunități unice de a aborda altfel această activitate ilegală în creștere, care dăunează și provoacă costuri considerabile sporturilor europene, atât la nivel profesional, cât și la nivel de bază. Un studiu recent, realizat de compania Synamedia, arată că pierderea provocată de piratarea digitală a transmisiilor sportive la nivel mondial se ridică la circa 28 miliarde de dolari (peste 23,5 miliarde de euro)", a declarat Robert Pongracz, vicepreședintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Oficialul european a scos în evidență și probleme conexe provocate de pandemie: „Situația s-a înrăutățit odată cu pandemia COVID - 19, care a generat și o creștere dramatică a pirateriei online. Preocupările privind infracțiunile legate de proprietatea intelectuală în timpul pandemiei au fost recent evidențiate de Europol".

"Ca organizatori ai unui eveniment sportiv transmis live, suntem foarte mulțumiți că s-a votat în favoarea luptei contra pirateriei digitale. Orice proprietate intelectuală în care s-a investit trebuie să fie protejată sută la sută. Le mulțumim domnilor euro-parlamentari din România pentru sprijinul acordat, pentru că au fost alături de organizatorii competițiilor sportive", a concluzionat Robert Pongracz, potrivit Mediafax.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri