Unui avion Boeing 737 Max i s-a refuzat accesul în Germania și a aterizat la Paris

Data publicării:
Boeing_737-8_MAX_N8704Q_rotated

Un Boeing 737 Max aparţinând companiei low cost Norwegian, căruia i s-a refuzat accesul în spaţiul aerian german, a aterizat în Franţa, scrie Le Figaro.

Avionului, care efectua marţi un zbor de la Malaga, în Spania, la Stockholm, în Suedia, i s-a interzis să intre în spaţiul aerian german. După ce a zburat în cerc la frontiera franco-germană, aeronava a putut să aterizeze în Franţa, pe Aeroportul Paris-Vatry, potrivit News.ro.

Avioanele de tip 737 Max sunt vizate de o interdicţie de zbor, de la jumătatea lui martie, în urma prăbuşirii unei aeronave aparţinând Ethiopian Airlines. Însă unele excepţii sunt posibile.

Compania low cost norvegiană Norwegian Air Shuttle afirmă că deţine autorizaţia Agenţiei Europene de Securitate Aeriană (AESA) de a efectua un „zbor de repoziţionare”, un zbor fără pasageri la bord, cu scopul de a ajunge la bază.

„Planul de zbor al aeronavei a fost aprobat de către Eurocontrol”, argumentează compania.

Însă, în pofida autorizaţiei acordate de către autorităţile europene, fiecare ţară decide intrarea şi ieşirea din spaţiul său aerian. Astfel, Germania a refuzat să primească avionul, spre deosebire de Franţa, care l-a autorizat „pentru a se reaproviziona”.

Data plecării avionului către capitala suedeză nu a fost comunicată încă şi nici ruta acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri