UPDATE. Juncker merge la Davos-ul lui Putin tocmai când Vestul discută prelungirea sancţiunilor pentru Rusia. Reacţia Kremlinului

Data publicării:
junker si merkel

Jean-Claude Juncker va participa la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, eveniment care se va deschide în 16 iunie, însă decizia liderului de la Bruxelles e de natură să provoace discuţii majore la nivelul UE şi SUA.

UPDATE. Într-o declaraţie pentru agenţia TASS, citată de Agerpres, Dimitri Pesckov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a salutat luni intenţia lui şefului Comisiei Europene, afişând în acelaşi timp un optimism temperat: „Probabil n-aș fi extrem de optimist atunci când vine vorba să căutăm semne ale unui progres în fiecare măsură separată (luată de UE). (Dar) președintele (Vladimir) Putin a vorbit adesea despre interesele sale și interesele Moscovei de a conduce și extinde acest tip de dialog”.

De altfel, presa internaţională a început să dedice spaţii largi acestui anunţ, în condiţiile în care evenimentul de la Sankt Petersburg este considerat în mediile jurnalistice şi politce europene drept versiunea lui Putin a Forumului de la Davos.

În privinţa călătoriei sale în Rusia luna viitoare, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, se confruntă cu o rezistenţă crescândă din partea SUA şi a unor state europene, chiar şi din interiorul echipei sale”, scrie Politico.eu. Citând surse diplomatice, publicaţia mai arată că există temerea că "vizita lui Juncker ar putea întări poziţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, chiar înaintea unei decizii cruciale privind reînnoirea sancţiunilor impuse Moscovei”.

La începutul lui octombrie 2015, Jean-Claude Juncker a făcut o puternică pledoarie pentru strângerea relaţiilor Uniunii Europene cu Rusia, menţionând totodată Bruxelles-ul că nu trebuie să-şi ghideze politica faţă de Moscova în funcţie de reacţiile Washington-ului, dar şi că preşedintele Vladimir Putin nu este mulţumit cu etichetele care îi sunt puse.

Toate detaliile le puteţi găsi AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri