Ursula von der Leyen: Legea care interzice promovarea homosexualității în Ungaria este o rușine

Data publicării:
BUCURESTI - IUBIREA NU SE VOTEAZA - MITING
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Legea ungară care interzice "promovarea" homosexualităţii în rândul minorilor este o "ruşine" şi contravine "valorilor fundamentale ale UE", a declarat, miercuri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Le-am dat instrucţiuni comisarilor mei de resort să scrie o scrisoare autorităţilor ungare pentru a ne exprima preocupările în plan legal, înainte de intrarea în vigoare a legii" respective, a precizat şefa executivului european într-o întâlnire cu presa.

O declaraţie susţinută până acum de 15 din cele 27 de state membre ale blocului comunitar îndeamnă Comisia să ia măsuri împotriva Ungariei în legătură cu această lege, adoptată de parlamentul de la Budapesta săptămâna trecută şi care interzice punerea la dispoziţia minorilor de cărţi ori filme în care se face referire la altfel de orientări sexuale decât heterosexualitatea, precum şi portretizarea comunităţii LGBT ca fiind o parte normală a societăţii.

Declaraţia iniţiată de Belgia a fost semnată până acum de Olanda, Luxemburg, Franţa, Germania, Irlanda, Austria, Italia, Spania, Danemarca, Finlanda, Suedia şi cele trei republici baltice.

"Această lege face în mod evident discriminare între oameni pe baza orientării lor sexuale", a conchis miercuri von der Leyen, asigurând că va "folosi toate puterile Comisiei pentru a garanta respectarea drepturilor tuturor cetăţenilor UE".

Vicepreşedinta CE Vera Jourova a afirmat marţi că executivul european examinează controversata lege pentru a stabili "dacă şi cum încalcă dreptul european", transmite Agerpres.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri