Ursula von der Leyen merge la Kiev, unde va discuta cu Zelenski despre integrarea Ucrainei pe piața unică a UE

Data actualizării: Data publicării:
ursula-von-der-leyen-zelenski-profimedia-1536x1015
Foto: Profimedia Images

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri că se va deplasa la Kiev în cursul zilei de miercuri, informează dpa.

Von der Leyen a făcut acest anunţ în discursul privind starea UE susţinut în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, în prezenţa Primei Doamne a Ucrainei, Olena Zelenska.

Preşedinta CE a precizat că la Kiev va discuta cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre integrarea Ucrainei pe piaţa unică a UE.

Piaţa unică europeană garantează circulaţia liberă a mărfurilor, capitalurilor, serviciilor şi persoanelor, potrivit Agerpres.

Vizita anunţată va fi cea de a treia pe care o efectuează von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, mai menţionează dpa.

În aprilie, ea a vizitat între altele suburbia kieveană Bucea, la scurt timp după ce au ieşit la iveală presupuse crime de război ruse comise acolo. În iunie, von der Leyen s-a întâlnit la Kiev cu Zelenski şi premierul Denîs Şmîhal pentru a discuta despre ambiţiile Ucrainei de aderare la UE.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri