Val de frig şi zăpadă în Europa: 17 oameni au murit în Polonia. În staţiile din Varşovia au fost montate cuptoare alimentate cu cărbuni

Data publicării:
ninsori

Ninsori puternice cad în estul şi centrul Europei, cele mai mari probleme semnalându-se în Bulgaria şi Polonia. Zăpada şi viscolul puternic au dus la închiderea şcolilor în nord-estul Bulgariei, unde au murit până acum patru oameni. La rândul lor, polonezii fac tot posibilul pentru a suporta temperaturile scăzute, mai ales că din cauza vântului puternic acestea se resimt ca fiind mult mai mici. 17 oameni au murit de frig până acum în această ţară.

Aşteptarea a devenit însă mai plăcută pentru locuitorii Varşoviei care folosesc transportul în comun. Autorităţile din capitala Poloniei au montat în staţiile de autobuz zeci de cuptoare alimentate cu cărbuni, la care se încălzesc călătorii, trecători, turişti, oameni care îşi fac cumpărăturile sau cei care muncesc în salubritate.

La peste 1100 de kilometri distanţă, bulgarii se luptă cu nămeţii. Ninsoarea nu mai conteneşte de trei zile în Ruse, Varna, Silistra şi Burgas. De altfel, în estul ţării a fost decretat cod galben de ninsori şi viscol.Şcolile din mai multe regiuni au fost închise, mii de locuinţe au rămas fără electricitate, iar circulaţia pe zeci de drumuri a fost întreruptă. Portul Varna este închis din cauza vântului puternic.

Sunt ninsori şi pe coasta mediteraneană a Croaţiei, un lucru neobişnuit pentru această regiune, unde iernile sunt scurte şi blânde. Autorităţile au decis să închidă şcolile, în timp ce în Muntenegru, traficul a fost dat peste cap de căderile masive de zăpadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri