Vânătoare de teroriști | Cel puţin opt suspecţi căutaţi după atentatele de la Bruxelles

Data publicării:
ATENTATE REACTII INTERNATIONALE GETTY

Dovezile de până acum confirmă o legătură între atentatele de la Paris şi cele de la Bruxelles. Responsabilă ar fi una şi aceeaşi grupare de islamişti europeni. Cel mai recent indiciu e arestarea unui algerian, într-un oraş din sudul Italiei. Suspectul e bănuit că le-a furnizat atentatorilor care au acţionat în Franţa şi Belgia documente false de identitate, cu ajutorul cărora s-au întors din Siria în Europa.

Deşi a revendicat deja atacurile comise marţi la Bruxelles, gruparea teroristă Stat Islamic îşi reconfirmă implicarea, printr-un mesaj video publicat pe siteurile de propagandă ale jihadiştilor. Personajul principal e chiar un cetăţean belgian, originar din oraşul Anvers, despre care autorităţile ştiau deja că s-ar fi alăturat militanţilor din Siria. Potrivit presei belgiene, bărbatul a fost filmat pe o stradă aglomerată din Rakka, bastionul ISIS din Siria, în timp ce ameninţă, în limba olandeză, cu noi atacuri asupra Europei.

În acest context, atmosfera a fost apăsătoare la Bruxelles, în prima zi a Paştelui catolic.

Sebastian Perju, trimis special Digi24: „La finalul unei săptămâni extrem de încărcate, belgieni au venit să sărbătorească duminica Paştelui la biserică într-o atmosferă de calm, linişte şi prudenţă. Este felul lor de a trece peste evenimentele care au zguduit capitala Belgiei marţea trecută.”

Sărbătoarea Învierii le-a dat unora speranţa că Belgia are puterea să depăşească frica generată de terorism.

Sebastian Perju, trimis special Digi24: „Cred că Paștele ne reamintește de mesajul că viața depășește moartea, că dincolo de aceste atrocități există și speranță, există un nou început. Iar acest Paște poate fi o ocazie de a lăsa în urmă aceste acte de terorism.

Citiţi şi: 

Incidente violente la Bruxelles
Teroare în cartierul general al securităţii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri