Vaticanul face teste gratuite COVID-19 pentru cei care nu au bani

Data publicării:
călugăriţă în piaţa Sfântul Petru, Vatican
Foto: Profimedia Images

Vaticanul face în aceste zile teste gratuite COVID-19 pentru depistarea noului coronavirus şi distribuie, în acelaşi timp, vaccinul antigripal în mai multe puncte ambulatorii persoanelor nevoiaşe care trăiesc în centre sociale sau celor care trebuie să se întoarcă în ţările lor, informează Agerpres.

Aceasta este una dintre iniţiativele anunţate de Vatican cu prilejul prezentării evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, ce va fi marcată în data de 15 noiembrie.

Centrul de tratament ambulator din piaţa Sfântul Petru, care există de mai mulţi ani pentru a-i trata pe cei săraci din capitala Italiei, efectuează 50 de teste pe zi, pe lângă administrarea vaccinului antigripal, a anunţat într-un comunicat preşedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella.

Comunicatul precizează că a fost trimis un prim lot de „350.000 de măşti pentru cel puţin 15.000 de elevi din diferite şcoli de la periferia Romei, care vor uşura astfel cheltuielile familiilor sărace”, datorită unei donaţii realizate de compania de asigurare Unipolsai.

Au fost trimise parohiilor din capitala italiană şi 5.000 de pachete cu alimente pentru persoanele nevoiaşe, graţie unei colaborări cu supermarketul Elite şi cu fabrica de paste La Molisana, care a donat 2,5 tone de paste, ce vor fi donate mai multor familii şi asociaţii caritabile.

Fisichela a precizat că papa Francisc a subliniat în mesajul său că este necesar „să oferim un semn concret de asistentă şi sprijin unui număr tot mai mare de familii care se află în dificultate obiectivă”, din cauza pandemiei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri