VIDEO. Ambasada chineză la Paris a publicat un clip bizar cu „adevărata” poveste a epidemiei de coronavirus

Data publicării:
clip-china-ambasada-paris-coronavirus
Foto: captură Twitter/AmbassadeChine

Ambasada Chinei la Paris a publicat, vineri, pe Twitter, propria poveste a epidemiei de coronavirus. Clipul nu este foarte diplomatic, consideră presa franceză. 

Războiul la distanţă dintre China şi Statele Unite, sau chiar mai larg cu Occidentul, a ajuns la un nou episod, relatează Le Figaro. Un videoclip, în limba engleză, intitulat „Once upon a virus” (A fost odată un virus), a fost publicat pe contul de Twitter al ambasadei chineze în Franţa.

Este un scurt desen animat care prezintă dialogul dintre un luptător tradiţional, reprezentând China, şi o statuie a Libertăţii, care reprezintă Statele Unite.

Conţinutul poate fi rezumat într-o singură frază: în esenţă, China a avertizat lumea despre gravitatea situaţiei şi a stăpânit cu succes epidemia acasă, în timp ce Statele Unite nu au dorit să asculte avertismente şi acum americanii sunt copleşiţi de situaţie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dialogul între aceste două personaje:

CHINA: Am descoperit un nou virus
STATELE UNITE: Şi ce?
CHINA: Este periculos.
STATELE UNITE: E doar o gripă
CHINA: Purtaţi o mască
STATELE UNITE: Nu purtati mască
CHINA: Stai acasă
STATELE UNITE: Încălcă drepturile omului
CHINA: Construiţi spitale temporare
STATELE UNITE: Sunt tabere de concentrare
(...)
CHINA: Sistemul nostru de sănătate este saturat
STATELE UNITE: Uite cât de înapoiată este China
CHINA: Virusul ucide medicii
STATELE UNITE: Este tipic lumii a treia.

Donald Trump a atacat din nou Beijingul

Această satiră amestecată cu considerente geopolitice pro-chineze este cel puţin uimitoare venind de la o ambasadă care critică într-un mod nu prea diplomatic un alt stat, relatează Mediafax. Dar China nu este la prima încercare: la jumătatea lunii aprilie, ambasada chineză din Paris publicase pe site-ul său „observaţii ale unui diplomat chinez staţionat la Paris”.

Diplomatul chinez susţinea fără dovezi că medicii şi asistenţii care lucrează în azilurile de bătrâni (denumite EHPAD) îşi „abandonaseră posturile a doua zi, lăsând să le moară vârstnicii de foame şi de boală”.

În urma acestei publicaţii, ambasadorul chinez a fost chemat la ministerul de externe francez.

Preşedintele Donald Trump a declarat joi reporterilor că preocupările sale cu privire la rolul Chinei în originea şi răspândirea coronavirusului au trecut acum pe primul plan înaintea disponibilităţii sale de a merge mai departe în problema comerţului. „Pot face multe lucruri”, a avertizat liderul de la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri