VIDEO. Atacul armatei ruse asupra unei baze militare ucrainene din Crimeea, surprins de BBC

Data publicării:
bazaa

Cu blindate şi focuri de mitralieră, trupele ruseşti au preluat controlul asupra bazei Belbek. Soldaţii Moscovei au distrus porţile unităţii şi i-au scos pe militarii ucraineni din clădiri. Ruşii i-au ameninţat chiar şi pe jurnaliştii britanici din interiorul bazei.

„După cum puteţi vedea, forţele ruse însoţite de vehicule blindate au pătruns în bază. Au intrat prin două puncte diferite, în vreme ce aşa-zisele trupe de autoapărare se adună de cealaltă parte a gardului lângă poartă. Este pentru prima dată când vedem trupele ruse în acţiune de la începutul acestui conflict”, a transmis Ian Pannell, corespondent BBC.

Au urmat mai multe rafale de mitralieră. Un militar ucrainean a fost rănit în urma incidentului, cu toate că miliţiile pro-ruse din Crimeea promiseseră că nu vor folosi violenţa.

Comandantul unităţii ucrainene de la Belbek a asistat neputincios la operațiunea prin care trupele ruse au preluat controlul asupra unuia dintre ultimele bastioane ale Ucrainei în Crimeea.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a anunţat că va trimite 400 de observatori în estul şi sudul Ucrainei. Moscova a refuzat intrarea lor pe teritoriul Crimeei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri