Sari la conținut

VIDEO. Bărbatul care ajunge înot la serviciu

Sătul de circulaţia din Munchen, un bărbat a găsit o alternativă inedită şi sănătoasă ca să ajungă la serviciu - înotul. În fiecare dimineaţă se aruncă în râul care trece prin oraş. Călătoria se încheie după doi kilometri, când iese din apă şi ajunge la locul de muncă. Îşi păstrează hainele şi laptopul într-un sac impermeabil, iar ideea pare să le surâdă şi altora, care îl însoţesc uneori în această călătorie.

Traficul de pe şoseaua care trece pe lângă râul Isar e atât de aglomerat, încât nu e nicio plăcere să fii pe drum”, spune Benjamin David.

Enervat de cozile matinale din trafic, bărbatul a ales o metodă inedită de deplasare - râul Isar. Fie vară, fie iarnă, bărbatul se aruncă în apă în fiecare dimineaţă şi înoată către locul de muncă. Nu e prea uşor, mai ales că nici vara apa nu e pea caldă. Poate fi, în unele dimineți, de numai 14 grade.

Atunci când înot, ajung mai repede la muncă şi mult mai relaxat. Înot în fiecare zi, uneori chiar şi de două ori pe zi, iar iarna ceva mai rar, port un costum special”, explică el.

Ca orice om care merge la serviciu, Benjamin îşi ia cu el şi laptopul. A găsit şi o metodă specială să nu-l ude - îl pune laolaltă cu hainele într-un sac impermeabil.

Port sandale de cauciuc ca să nu-mi rănesc picioarele în cioburile sau bicicletele pe care le mai întâlnesc în apă. Dar, cel mai important, verific nivelul apei şi viteza curenţilor, temperatura apei”, spune Benjamin David.

Deşi iniţial au privit cu suspiciune ideea bărbatului, unii colegi de muncă i se alătură uneori spre serviciu. Benjamin e convins că lucrurile nu se vor opri aici şi că tot mai mulţi oameni vor renunţa la traficul de pe şosea în favoarea unui drum relaxat, pe apă.

Nimeni nu mai foloseşte râul Isar ca mijloc de transport, aşa că sunt liber să înot liniştit. N-aş fi surprins ca peste câţiva ani aceasta să devină o metodă normală de transport către muncă”, spune el.

Pe aceeași temă