VIDEO & FOTO Incendiu uriaș la periferia Atenei. Focul s-a extins rapid din cauza vântului puternic

Data publicării:
Incendiu puternic la periferia Atenei.
Incendiu puternic la periferia Atenei. Foto: Profimedia

Un incendiu de vegetație la periferia Atenei a distrus două case și mai multe mașini. Flăcările au avansat rapid din cauza vântului puternic. Zeci de oameni au fost evacuați fără ca cineva să fie rănit, în timp ce 130 de pompieri au fost trimiși în zonă.

Incendiu puternic la periferia Atenei. Foto: Profimedia
Incendiu puternic la periferia Atenei. Foto: Profimedia

Protecţia civilă greacă le-a cerut cetăţenilor din Ano Voula şi din împrejurimi să-şi părăsească locuinţele, flăcările ajungând deja într-o zonă rezidenţială.

Incendiul, în acest stadiu scăpat de sub control, a provocat şi evacuarea altor patru zone sâmbătă după-amiaza, întrucât vântul şi-a schimbat direcţia şi a împins flăcările spre Vari, a explicat Grigoris Konstantelos, primarul oraşului Voula, pentru postul de televiziune Skai.

Mai târziu, un alt incendiu a izbucnit în apropierea Atenei, în Kouvaras, dar nicio zonă rezidenţială nu este ameninţată.

Vara trecută, cel mai mare val de căldură din ultimele decenii din Grecia, pe care autorităţile l-au atribuit schimbărilor climatice, a declanşat incendii care au distrus peste 100.000 de hectare de pădure şi terenuri agricole, cele mai grave pagube cauzate de incendii din 2007, potrivit Agerpres.

Peste 200 de pompieri şi echipamente furnizate de alte ţări ale Uniunii Europene (UE) vor fi în curând trimise în Grecia pentru a ajuta la combaterea acestor incendii de vegetaţie.

Bulgaria, Finlanda, Franţa, Germania, România şi Norvegia vor participa la această operaţiune, coordonată de Mecanismul de Protecţie Civilă al UE, a anunţat joi Comisia Europeană.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri