VIDEO. Imagini de coșmar în Turcia: Incendii uriașe în două zone turistice

Data publicării:
Incendiu în Turcia.
Incendii uriașe în două stațiuni turistice în două zone turistice din Turcia.

Imagini de coșmar în Turcia unde au izbucnit mai multe incendii de vegetație. Fumul a ajuns până la hotelurile unde sunt cazați mii de oameni, în provincia Antalya. Focare au izbucnit inclusiv pe străzile unei stațiuni, printre blocuri și sub balcoane. Sute de pompieri s-au luptat cu incendiul. A fost nevoie și de intervenția avioanelor și elicopterelor speciale, care au aruncat apă peste zonele afectate.

Flăcări uriașe în stațiunea Manavgat de pe țărmul Mării Mediterane. Pe fondul caniculei - când au fost atinse 39 de grade - s-au aprins pădurile de la marginea localității din Turcia. Oamenii s-au uitat neputincioși cum focul s-a ridicat peste acoperișurile blocurilor și hotelurilor.

Din cauza vântului puternic, scântei au ajuns și la copacii și tufișurile de pe marginea drumurilor din Manavgat. Mai mulți palmieri aflați în centrul unei intersecții au luat foc, iar flăcările s-au apropiat la doar câțiva metri de două benzinării. Pompierii au intervenit și de la sol și din aer ca să aducă incendiul sub control.

Un alt incendiu de amploare a izbucnit și pe dealurile din apropiere de Manavgat.

Flăcările au distrus suprafețe mari de păduri, dar și mai multe clădiri. De asemenea, oamenii din cinci cartiere rurale ale Manavgat au fost evacuați.

„Soarele nu a mai fost vizibil, iar cerul s-a făcut portocaliu”

Fumul de la ambele incendii a acoperit cerul. Soarele nu a mai fost vizibil, iar cerul s-a făcut portocaliu, din albastru. Norii înnecăcioși au ajuns și pe plaja din Side, la 10 kilometri din focare.

Turist român: Fumul a ajuns în dreptul stațiunii, e întunecat afară, e cenușă în balcoane, pare că pompierii n-au reușit să stinga incendiul. Erau mai multe avioane care survolau zona și încercau să stingă incendiul. Se întindea pe o suprafață destul de mare, se vedea din fața hotelului, din zona unei păduri, pe o suprafașă destul de mare.

Și zonele turistice din Grecia sunt afectate de incendii. Mai multe focare sunt într-o zonă împădurită aflată la nici 30 de kilometri de centrul Atenei. Este una dintre regiunile unde autoritățile au spus că este risc foarte mare de incendii, nivel 4 din 5. De asemenea, până săptămâna viitoare, Grecia este sub cod roșu de caniculă iar temperaturile vor trece frecvent de 40 de grade Celsius.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri