VIDEO. Imagini din timpul luării de ostatici din Franța

Data publicării:
luare ostatici-1

Sunt primele imagini date publicităţii cu intervenţia fortelor de ordine. Oamenii legii au înconjurat biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, unde cei doi terorişti au luat ostatici cinci oameni.

„S-au tras focuri de armă! Armata trage! E cineva care strigă "Dumnezeu este mare" în biserică.”

Momentul în care atacatorii au ieşit din biserică şi au fost împuşcaţi de trupele speciale nu apare însă în înregistrare. Unul dintre atacatori a fost deja identificat: este un tânăr de 19 ani cunoscut serviciilor antitero.

Francois Molins, procuror general al Franţei: „A fost identificat după amprente drept Adel Kermiche, născut pe 25 martie 1997 la Mont-Saint-Aignan. Se pare că individul, care nu avea antecedente penale, este cunoscut serviciilor antiteroriste pentru că, pe 23 martie 2015, un membru al familiei sale a anunţat dispariţia lui. Tânărul a fost oprit în aceeaşi zi de autorităţile germane, în timp ce încerca să ajungă în Siria folosind identitatea fratelui său.”

Adel Kermiche a fost arestat anul trecut de două ori după ce a încercat să ajungă ilegal în Siria pentru a lupta alături de jihadişti. Ultima dată, a fost arestat în mai 2015 pe teritoriul Elveţiei şi extrădat în Franţa. A fost ţinut în arest până în martie anul acesta, când a fost plasat în arest la domiciliu. Avea voie să iasă din casă doar câteva ore pe zi şi era monitorizat cu o brăţară electronică. Dispozitivul nu funcţiona între orele intre 8:30-12:30. Exact intervalul în care au atacat biserica.

Stephane Le Folle, purtător de cuvânt al guvernului: „A fost o decizie legală luată de un judecător. Brăţara electronică i-a fost pusă, a existat un apel al procurorului. Deciziile sunt luate în funcţie de sentinţele fiecărui individ în parte.”

Presa franceză scrie că radicalizarea lui Adel Kermiche a început după atentatul terorist de la Charlie Hebdo. Apropiaţii spun că tânărul s-a transformat brusc într-un fanatic religios.

Redwan, vecin: „Când am auzit că e un atentat, am ştiu că e el. Am încercat să-l aducem pe calea cea bună, dar, de fiecare dată când vorbeam, răspundea cu versete din Coran. Ne spunea că trebuie să ne ducem acolo şi să luptăm pentru fraţii noştri.”

Presa din Franţa scrie că si al doilea atacator din biserică, un anume Abdel Malik ar avea tot 19 ani. Actul lui de identitate a fost găsit la domiciliul lui Adel Kermiche. În urma noului atac revendicat imediat de ISIS, autoritățile franceze au luat noi măsuri de securitate.

Astfel, celor 10 mii de soldaţi din operaţiunea Santinelle li se vor alătura 2.300 de poliţişti, soldaţi şi rezervişti, dar şi voluntari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri