Video Exclusiv Incendiu uriaș în Attica, în zona în care se află pompierii români. Focul s-a extins și se îndreaptă spre zone locuite

Data actualizării: Data publicării:
Unde un deal împădurit din regiunea elenă Attica a fost cuprins de flăcări uriașe în doar câteva zeci de minute.
Unde un deal împădurit din regiunea elenă Attica a fost cuprins de flăcări uriașe în doar câteva zeci de minute. Foto: Digi24

Un deal împădurit din regiunea elenă Attica a fost cuprins de flăcări uriașe în doar câteva zeci de minute. Este zona în care acționează și pompierii români, care încearcă acum să limiteze extinderea flăcărilor. O coloană imensă de fum s-a ridicat deasupra zonei, iar vegetația arde cu flacără deschisă. Mai multe localități au fost evacuate.

ACTUALIZARE 15.50. După 4 ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să înainteze în pădure și în jurul caselor care nu au fost cuprinse de flăcări. Ei caută  acum eventuale focare, pentru a evita o reizbucnire a fflăcărilor.


Flăcările înalte de câțiva metri s-au extins în doar jumătate de oră pe un versant întreg. Vântul bate cu putere și direcționează focul spre zonele locuite. Fumul a cuprins zona, iar aerul este greu de respirat, relatează Vali Stan, jurnalist Digi24.

Drumurile din zonă au fost închise, pentru a permite pompierilor să acționeze. Zeci de autospeciale au fost trimise în zonă.

Intervenția este însă dificilă, iar din cauza flăcărilor uriașe nu pot fi folosite avioane sau elicoptere. Acestea intervin pentru a arunca apă peste casele care nu au fost cuprinse încă de flăcări.

Zona este sub alertă de gradul 5, cel mai ridicat.

Satele din jur au fost evacuate. Unii oameni au plecat doar cu hainele pe care le aveau pe ei. Alții aveau deja bagajele făcute, de teama unor noi incendii.

142 de pompieri români au plecat vineri într-o nouă misiune în Grecia. Ei acționează timp de 10 zile în provincia Atica de lângă Atena.

Printre aceștia sunt și pompieri care au participat la stingerea incendiilor pe insula Evia. Ei au fost lăudați de presa elenă pentru rapiditatea și experiența lor.

„Pompierii români care au venit în țara noastră pentru a se lupta cu focul par să provină de pe o altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare”, a scris presa locală.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri