VIDEO. Incidente violente în centrul Atenei, între poliţie şi anarhişti

Data publicării:
atena

Incidente violente au avut loc în Atena, între poliţie şi anarhişti, la împlinirea a 10 ani de când un tânăr a fost ucis de forţele de ordine. Demonstranţii au format baricade pe străzi, au aruncat cu sticle incendiare, au vandalizat magazine şi au dat foc mai multor maşini.

Centrul Atenei s-a transformat într-un veritabil câmp de luptă. Anarhiştii din cartierul Exarchia au ridicat baricade cărora, apoi, le-au dat foc. După aceea, au vandalizat străzile din jur. Poliţiştii trimişi la intervenţie au purtat echipament complet, inclusiv măştile de gaze. Au fost întâmpinaţi cu petarde şi cocteiluri Molotov.

Două tunuri cu apă au fost folosite ca să stingă incendiile şi să distrugă baricadele anarhiştilor. Dar şi aceste vehicule au fost atacate.

Violenţele au venit după un marş ce a comemorat 10 de ani de la uciderea unui tânăr extremist, în vârstă de 15 ani, de forţele de ordine. 2.000 de poliţişti au fost mobilizaţi ca să protejeze instituţiile greceşti. Incidentul din 2008 a provocat proteste care au durat săptămâni întregi. De atunci, în fiecare an, mitingurile de comemorare se sfârşesc cu violenţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri