VIDEO. Inundaţii devastatoare în Franţa. În sud uscatul nu se mai vede

Data actualizării: Data publicării:
44049483_2362451947311226_3380211048035385344_n
Cele mai devastatoare inundaţii din Franţa ultimilor 140 de ani lasă în urmă un peisaj apocaliptic FOTO: Getty Images

Cele mai devastatoare inundaţii din Franţa ultimilor 140 de ani lasă în urmă un peisaj apocaliptic. Apă cât vezi cu ochii în sudul ţării în apropiere de Toulouse: casele sunt înconjurate de puhoaie, iar uscatul nu se mai zăreşte. 11 oameni au murit înecaţi şi numărul victimelor ar putea să crească pentru că despre multe persoane nu se mai ştie nimic după trecerea viiturilor.

„Apele au pus stăpânire pe 70 de localităţi din departamentul Aude. Mii de oameni s-au temut că vor sfârşi ucişi de puhoaiele care năvăleau cu furie în casele lor” - sursa: France3

Apa era până la tavan, am crezut că voi muri în casă. M-am urcat pe o maşină în parcare” - sursa: LCI

Viitura a lovit cu atâta furie încât a smuls copaci groşi din rădăcini, asfaltul de pe şosele şi bordurile de pe trotuare. Maşini grele de câteva tone au fost purtate de torenţi ca nişte jucării la zeci de metri distanţă şi aruncate unele peste altele.

Şuvoaiele au adus o mare de necazuri pentru localnici. 1.500 de case nu au electricitate, iar asta înseamnă frig şi foame pentru francezii care depind de centrale termice şi plite electrice pentru gătit. Oamenii din alte 10.000 de locuinţe suferă de sete: puhoaiele au avut atâta forţă încât au rupt conductele de alimentare.

Peste 1.200 de pompieri, jandarmi, poliţişti şi angajaţi de la protecţia civilă au fost trimişi în ajutorul sinistraţilor. Mai ales că zona din sud măturată de ape este şi mâine sub cod roşu de inundaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri