VIDEO Karl Nehammer a stat între Klaus Iohannis și președintele bulgar la Consiliul European. Problema migrației, pe agenda discuțiilor

Data publicării:
iohannis nehammer radev
Karl Nehammer (centru), cancelarul Austriei, stă între Klaus Iohannis (stânga) și președintele bulgar Rumen Radev (dreapta) la Consiliul European. Foto: captură video

Imaginea momentului vine de la Consiliul European, unde cancelarul Austriei a fost așezat la masă chiar între președintele României și cel al Bulgariei. Astfel, putem vedea din imagini cum Klaus Iohannis a stat alături de Karl Nehammer, care s-a opus ferm aderării celor două țări la Spațiul Schengen. Așezarea ar putea să nu fie întâmplătoare, având în vedere că una dintre temele fierbinți care se vor discuta la Consiliu este chiar problema migrației, adică exact ce a invocat Austria pentru a respinge acceptarea României și Bulgariei în Schengen.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: Tema migrației este a treia temă importantă din Consiliul European din aceste zile, o temă pe care inclusiv președintele Klaus Iohannis vrea să o abordeze, dar a specificat acesta nu trebuie să legăm migrația de Schengen, pentru că sunt două teme diferite și mulți dintre politicienii europeni au legat, ceea ce este o greșeală.

Pe de altă parte, dacă ne uităm la imagini vedem o interacțiune putem să o numim, între președintele Klaus Iohannis și președintele bulgar, dar și cancelarul austriac. De asemenea, putem să vorbim și despre o interacțiune pe care astăzi am văzut-o la președintele Klaus Iohannis și premierul din Suedia.

Suedia este cea care a preluat președinția actuală a Consiliului UE și cea care ar trebui să pună România pe ordinea de zi dacă dorește sau nu la Consiliul JAI.

În privința Schengen, cei din Austria au spus clar că până în momentul în care nu se rezolvă problema migrației, nu își vor schimba votul pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen iar în tot acest context vedem azi discuțiile în privința migrației. Președintele Klaus Iohannis a spus clar: România va participa la orice proiect este necesar în așa fel încât această problemă să fie ținută sub control de Europa și UE.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri