VIDEO. Lisabona s-a transformat într-un râu uriaş care a luat pe sus oameni, maşini şi mese

Data publicării:
portugalia

A fost cod portocaliu pe coasta atlantică a Portugaliei, iar oraşele de aici au avut cel mai mult de suferit din cauza ploilor torenţiale. Apa de o jumătate de metru a acoperit străzile din Lisabona, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă. Galeriile metroului au fost inundate, în timp ce la suprafaţă, oamenii au fost luaţi pe sus de şuvoaie.

Martorii spun că în unele zone a plouat cu grindină de dimensiunea unei mingi de golf. În alte părţi, proprietarii teraselor au rămas fără mese şi scaune, după ce acestea au fost luate de apă.

Tot pe coasta atlantică a Portugaliei, dar la 300 de kilometri distanţă, locuitorii oraşului Porto s-au confruntat cu o furtună de proporţii. Copacii smulşi din rădăcină au căzut peste maşini, în timp ce spectatorii unui meci de fotbal au tras o sperietură pe cinste... din cauza tunetelor.

Situaţia a revenit la normal după câteva ore, dar Portugalia este acum sub ameninţarea unui cod galben de precipitaţii, ceea ce înseamnă că va ploua în continuare destul de mult.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri