VIDEO | Lukaşenko apare într-o înregistrare cum coboară din elicopter purtând vestă antiglonţ şi având o armă automată în mână

Data publicării:
lukasenko arma
Aleksandr Lukasenko apare inarmat si cu vesta antiglont. Sursa foto: captura video

Preşedintele bielorus Aleksandr Lukaşenko apare duminică într-o înregistrare video coborând dintr-un elicopter cu arma în mână. El poartă vestă antiglonț, este înconjurat de militari înarmați și a aterizat la reşedinţa sa din Minsk, nu departe de manifestaţiile opoziţiei, scrie AFP, potrivit  Agerpres.

Înregistrarea video, publicată pe Telegram de preşedinţia belarusă, îl arată pe Lukanşenko, în vârstă de 65 de ani, cum coboară dintr-un elicopter după aterizarea acestuia pe teritoriul reşedinţei sale oficiale, Palatul Independenţei.

Reşedinţa este situată la circa doi kilometri de locul unde susţinătorii opoziţiei s-au mobilizat în masă, menţinând presiunea la două săptămâni de la declanşarea unei mişcări de protest istorice.

"Preşedintele poartă o vestă antiglonţ şi ţine în mâini o armă automată", a precizat mesajul care a însoţit înregistrarea video.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mobilizarea împotriva liderului forte din Belarus nu a slăbit de la anunţul privind rezultatele scrutinului de la 9 august, care l-au dat învingător cu 80% din voturi.

Duminică, demonstraţia a părut asemănătoare ca amploare cu cea de la 16 august, când circa 100.000 de persoane au ieşit în stradă la Minsk, potrivit jurnaliştilor AFP.

La putere de 26 de ani, Lukanşenko s-a angajat în această săptămână că "va rezolva problema" contestării, despre care spune că este un complot occidental, şi chiar a plasat armata în stare de alertă, acuzând NATO de manevre la frontierele Belarusului.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri