VIDEO. Mărturia unei femei care a scăpat din iadul de la Mariupol: Aveam limită de o cană de apă pe zi și două linguri de orez

Data actualizării: Data publicării:
Mormânt în fața unui bloc distrus în bombardamente.
Mormânt în fața unui bloc din Mariupol distrus în bombardamente. Foto: Profimedia

Oficialii ucraineni au pierdut legătura cu militarii adăpostiți în combinatul Azovstal. Informația vine de la primarul din Mariupol, care spune că oțelăria este din nou asediată de ruși. Asta, în timp ce presa ucraineană scrie că primii soldați ai Moscovei au pătruns în incinta uzinei. În afara militarilor, aproximativ 200 de civili sunt în continuare în buncărele combinatului și așteaptă să fie evacuați. În ultimele zile au fost salvați 156 de ucraineni care au trăit în subteran.

Alina Stailovskaya, evacuată din iadul de la Mariupol:

Eu și copiii am scăpat după trei săptămâni de bombardamente.

Nu pot descrie cum arată acum Mariupolul, unele case au fost rase de pe fața pământului.

Vedeam cadavre în jurul caselor, pe care locuitorii le aruncau în cratere. Pe strada centrala din cartierul nostru nu a rămas nicio casă întreagă.

În trei săptămâni nu am avut nici apă, nici lumină și nici căldură. Temperatura din casă era ca cea de afară: 0-10 grade.

Bombardamentele puternice au spart geamurile casei noastre.

Nu aveam apă de băut cu zilele, încălzeam zăpada, iar apoi o fierbeam ca să avem ce bea. Foloseam apa doar pentru gătit sau o țineam pentru copii.

Aveam limită de o cană de apă pe zi. Nu aveam nimic de mâncare. Când am reușit să gătesc orez, am pus și acolo limită, mâncam două linguri de orez pe zi.

În fiecare dimineață, la ora 4:00, începeau loviturile aeriene.

Nu am sperat să rămânem în viață. Doar ne doream ca totul să se termine.

Un tanc rusesc a venit în fața casei și a început să tragă într-un bloc vecin, apoi, au început să apară morminte în curtea blocului.

Fiica mea cea mică s-a plimbat lângă casă și a numărat cadavrele.

Rușilor nu le păsa, se distrau doar.

Au trecut două săptămâni de când am scăpat din Mariupol și copiii mei încă visează tancuri rusești și război. Eu încă mă trezesc la 4 dimineața.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri