VIDEO. Merkel, huiduită la un miting. Reacția cancelarului

Data publicării:
angela merkel

Drumul Angelei Merkel către mandatul cu numărul patru de cancelar e presărat şi cu huiduieli. S-au auzit la un miting electoral din estul ţării, unde a fost nevoită să-şi întrerupă de mai multe ori discursul. A continuat, însă, de fiecare dată.


„Doamnelor şi domnilor, sper că aţi putut auzi ce am spus, chiar dacă unii dintre dumneavoastră aţi ţipat întruna... Fiecare dintre voi are dreptul la o opinie. Iar cei de aici care ţipă tot timpul demonstrează cum cred ei că ar trebui rezolvate problemele. Doamnelor şi domnilor, unii cred că problemele din Germania pot fi rezolvate ţipând. Eu nu cred asta, iar aceeaşi părere o au cei mai mulţi oameni de aici”, a spus cancelarul, părând să nu fie intimidată de atmosfera ostilă.

Cei care au întâmpinat-o cu huiduieli pe Angela Merkel erau activiști de extremă-dreapta. Cancelarul se afla la un miting de campanie în orașul Quedlinburg, din centrul țării, unde aproximativ 3.000 de persoane veniseră să o salute.

Demonstranții au afișat pancarte în care își declarau susținerea față de formațiunea Alternativa pentru Germania (AfD, populistă și antiimigrație), dar și unele pe care scria „Merkel trebuie să plece” și „Mulțumesc, Merkel”, în timp ce protestau zgomotos față de prezența cancelarului în oraș.

Alegerile în Germania au loc la 24 septembrie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri