VIDEO. Militarii români au defilat la Paris. Ei au luat parte la parada de Ziua Franței

Data publicării:
parada paris

Ceremonia a fost deschisă de preşedintele François Hollande alături de guvernatorul militar al Parisului. Instituită în 1880, Ziua Națională a Franței marchează aniversarea căderii Bastiliei, din timpul Revoluţiei din anul 1789. 

Anul acesta însă, Ziua Naţională a Franţei stă şi sub semnul comemorării trecerii a o sută de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. În onoarea acestui eveniment a fost imaginată şi o paradă a drapelelor, simbol al armoniei dintre naţiuni.

După drapelul francez şi cel european defilează, în ordine alfabetică, drapelurile naţiunilor implicate în Primul Război Mondial, printre care se va afla şi cel al României.

3.752 de militari, 54 de avioane, 36 de elicoptere, 258 de vehicule terestre și 241 de cai iau parte la eveniment.

Detaşamentul Armatei României care ia parte la acest eveniment este format din militari ai Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi studenţi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” şi Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Subunitatea românească, comandată de maiorul Marius Diniţă, a efectuat deja două antrenamente pe bulevardul parizian alături de ceilalţi participanţi la paradă.

Nu este pentru prima dată când militarii români participa la parada militară de Ziua Franţei. S-a întâmplat şi în 2007, iar anul trecut un detaşament de militari francezi a participat, pe 1 decembrie 2013, la Bucureşti, la defilarea organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri