VIDEO Ministrul austriac de Interne fuge de presa română, după ce a votat împotriva aderării României la Schengen

Data publicării:
Ministrul austriac de Interne fuge de presa română, după ce a votat împotriva aderării României la Schengen
Ministrul austriac de Interne fuge de presa română, după ce a votat împotriva aderării României la Schengen. Sursa: captură video

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a plecat grăbit atunci când presa română a încercat să obțină de la el o reacție privind votul Austriei din Consiliul JAI. Austria s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Karner s-a ferit de jurnaliștii români, iar personalul său de securitate i-a împiedicat pe reporteri și cameramani să se apropie de ministru în timp ce acesta dădea declarații presei din Austria.

Totul s-a întâmplat după reuniunea Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), în care s-a discutat despre extinderea Spațiului Schengen la România, Croația și Bulgaria. Croația a primit undă verde, dar nu și România și Bulgaria, ale căror dosare sunt discutate împreună.

S-au opus Austria, care s-a pronunțat împotriva aderării ambelor țări, și Olanda, care susținea România, dar nu și Bulgaria și care nu a obținut decuplarea celor două candidaturi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri