Sari la conținut

VIDEO. Moscova a întâmpinat 2016 cu un spectacol de lumină și culoare

Revelionul de la Moscova se desfăşoară anul acesta sub semnul măsurilor aspre de securitate, luate de autorităţi pentru a preveni eventuale atacuri teroriste. Din această cauză, oficialii de la Moscova au decis să nu organizeze tradiţionala petrecere de Revelion din Piaţa Roşie, o decizie contestată de foarte mulţi ruşi. Mai mult, piaţa-simbol a Moscovei a fost închisă în această seară.

(VIDEO. Corespondentul Digi Sport, Camelia Bălțoi, relatează despre atmosfera din Moscova)

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj televizat cu ocazia Noului An în care a salutat acţiunile militarilor ruşi în luptele din Siria, împotriva teroriştilor din gruparea Stat Islamic.

Federaţia Rusă este cel mai mare stat din lume, cu o suprafaţă de 17 milioane de kilometri pătraţi. Planeta pitică Pluto, până în 2006 considerată a noua planetă a Sistemului Solar, are o suprafaţă de doar 16,65 milioane de kilometri pătraţi.

Economia Rusiei se bazează pe rezervele enegetice şi minerale ale ţării, cele mai mari din lume. Conductele care transportă gaze naturale, petrol li produse petroliere ar putea înconjura de șase ori Pământul.