Sari la conținut

VIDEO. Nord-estul Spaniei, paralizat de zăpadă

Situaţia cea mai gravă este în nord-estul Spaniei, unde nu a mai nins atât de mult de cel puţin 30 de ani. În unele zone, stratul de zăpadă depăşeşte un metru înălţime.

Maşini, autocare, tiruri au rămas blocate pe drumuri şi autostrăzi, unde cei aflaţi la bordul lor au aşteptat şi 24 de ore pentru a salvaţi. Autorităţile spaniole au trimis armata pentru a ajuta la operaţiunile de deszăpezire.

În acelaşi timp, sudul Spaniei și chiar insulele Baleare au fost cuprinse de un val de frig, însoțit de rafale extrem de puternice de vânt.

Furtunile de zăpadă provoacă probleme şi în nordul Italiei, în provinciile Liguria, Piemonte şi o parte din Toscana, unde vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră. Multe drumuri au fost închise, iar traficul feroviar a fost şi el perturbat.

Meteorologii avertizează că intemperiile vor înainta către sudul Italiei, unde în următoarele zile vor fi înregistate ploi torenţiale.

Dacă ati fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o stire puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți.