VIDEO. Nou protest violent în Franța. 154 de membri ai forțelor de ordine au fost răniți. Poliția a făcut 111 arestări

Data actualizării: Data publicării:
un protestatar arunca un cocltail molotov in paris
Nou protest violent în Franța. Foto: Profimedia Images

Noi proteste paralizează Franța, în timp ce președintele țării, Emmanuel Macron este într-o vizită oficială în China. Francezii continuă să se opună reformei pensiilor, care ar crește cu doi ani vârsa de pensionare. La Paris, protestele au degenerat rapid. Oamenii au aruncat cu pietre și cocktailuri Molotov, iar forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene. 154 de membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, au anunțat autoritățile. 111 protestatari au fost arestați.

ACTUALIZARE 22:30 111 persoane au fost arestate joi, în Franţa, în cea de-a 11-a zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor şi 154 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi, dintre care "unii grav", potrivit unui bilanţ provizoriu postat pe Twitter de ministrul de Interne Gérald Darmanin.

"Sprijin deplin pentru poliţişti, jandarmi, pompieri care îi protejează pe manifestanţi şi proprietatea publică şi privată", a adăugat ministrul de Interne.

Numărul manifestanţilor răniţi nu a fost încă anunțat.

Cel puţin 57.000 de persoane au manifestat joi la Paris în cea de-a 11-a zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor în Franţa, a declarat prefectura.

Știrea inițială:

Potrivit autorităților, este vorba despre un grup de anarhiști care atacă și forțele de ordine și care deturnează un miting pașnic. Autoritățile spun că e vorba de un grup mai mare decât de obicei și mai bine organizat.

Jandarmii, deși în număr mare, au fost nevoiți să se replieze.

Sindicaliștii au chemat la proteste masive, după o întâlnire cu premierul francez, Elisabeth Borne, care nu a adus nicio schimbare la legea extrem de nepopulară printre francezi, care va crește vârsta de pensionare. Pentru liderii sindicatelor, este a unsprezecea zi de proteste generale. Este așteptată și o decizie de la Curtea Constituțională din Franța. Experții consideră că nu sunt motive pentru care Curtea să declare legea neconstituțională, iar guvernul speră că asta va descuraja protestele.

Macron, care a promis că va realiza reforma pensiilor în ambele campanii prezidențiale, spune că este nevoie de schimbare pentru a menține finanțele țării în echilibru. Sindicatele și partidele de opoziție spun că există și alte modalități de a face asta.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri