VIDEO. Scandal în Danemarca din cauza unui clip electoral considerat sexist şi prea violent

Data publicării:
clip voteman

Videoclipul, care are în prim-plan un personaj bizar, a fost considerat sexist şi prea violent şi a fost retras la doar o zi de la lansare de pe paginile de Facebook şi YouTube ale Parlamentului de la Copenhaga.

Voteman este personajul principal al clipului realizat de Centrul de Informare al Parlamentului danez. Este un bărbat musculos şi violent, a cărui furie este alimentată de trecutul în care el însuşi nu a votat.

Pentru ca acest lucru să nu li se mai întâmple şi altora, Voteman face acum tot posibilul să-i convingă pe tineri să voteze la alegerile europarlamentare. Şi e gata să renunţe la orice companie feminină, dar şi la o călătorie acrobatică pentru a-i găsi pe cei care nu vor să voteze.

Animaţia a stârnit critici dure şi a fost retrasă la doar o zi după lansare de pe paginile de Facebook şi YouTube ale Parlamentului din Danemarca, o ţară renumită pentru rata ridicată de participare la vot. La ultimele alegeri europarlamentare, din 2009, aproape 60% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri