VIDEO. Spectacol futurist de Ziua Franței: Franky Zapata a zburat cu un „Flyboard” deasupra bulevardului Champs-Elysées

Data publicării:
franky-zapata-flyboard-ziua-frantei-bfmtv
Captură BFM TV

Campionul mondial de jet-ski, francezul Franky Zapata, a oferit un spectacol futurist duminică, la defilarea tradiţională de 14 iulie, la Paris, zburând la câteva zeci de metri deasupra bulevardului Champs-Elysées, cu o puşcă în mână, pe placa sa cu motor cu reacţie "Flyboard", un dispozitiv inventat chiar de el, informează Agerpres.

Această platformă zburătoare propulsată de cinci reactoare cu jet de aer „va permite testarea diferitelor utilizări, de exemplu o platformă logistică zburătoare sau chiar o platformă de asalt” pentru militari, comentase în ajun ministrul forţelor armate Florence Parly la postul de radio France Inter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Campion al Europei şi al lumii la jet-ski, acest francez din Marseille, în vârstă de 40 de ani, a zburat mai întâi deasupra apei.

Motorul, o veritabilă maşină zburătoare autonomă, alimentată cu kerosen, are cinci mini turboreactoare care îi permit să decoleze şi să zboare cu o viteză de până la 190 km/h, cu o autonomie de circa 10 minute.

Acum, Franky Zapata vrea să meargă şi mai departe. La 25 iulie, vrea să reediteze performanţa aviatorului francez Louis Blériot care, în 1909, a efectuat primul zbor complet deasupra unei întinderi mari de apă într-un aparat mai greu decât aerul, când a traversat Canalul Mânecii. Pentru această încercare, Zapata va trebui, pentru prima dată, să îşi alimenteze cu carburant Flybord-ul în timpul zborului.

Citește și VIDEO. Emmanuel Macron, huiduit la parada de Ziua Franței

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri