VIDEO. Târgul de Crăciun de la Dresda s-a deschis

Data publicării:
dresda

Capitala regilor Saxoniei, Dresda, a îmbrăcat deja hainele de Crăciun, aşa cum face de 583 de ani încoace. S-a dat oficial startul celui mai vechi târg de Crăciun din Germania. Bucuria sărbătorilor nu i-a făcut pe germani mai puţin vigilenţi. Dimpotrivă. După atentatul de la târgul de Crăciun din Berlin de anul trecut, autorităţile au luat măsuri sporite de securitate.

Dresda a intrat oficial în spiritul sărbătorilor de iarnă, o dată cu deschiderea celui mai vechi târg de Crăciun din Germania. În deschidere, primarul oraşului a tăiat o prăjitură tradiţională cu fructe confiate şi rom, numită stollen, lungă de doi metri.

Piaţa de Crăciun din Dresda este atestată documentar încă din 1434 şi este una dintre cele mai mari atracţii turistice ale oraşului, fiind vizitată anual de peste 2 milioane de oameni. Anul acesta, măsurile de securitate sunt excepţionale. Au fost mobilizaţi o mulţime de poliţişti, iar drumurile de acces au fost blocate cu bariere de beton.

„Mă simt în siguranţă. Poliţia este aici şi mă simt bine.”

„Nu ne vom lăsa influenţaţi de frică. Nu se pune problema. Cu sau fără barierele de securitate, nu o să ne lăsăm afectaţi.”

Târgul din Dresda rămâne deschis până în seara de Ajun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri