VIDEO. Un funcționar din Ucraina, acuzat că a furat banii destinaţi copiilor refugiaţi, a fost aruncat la gunoi

Data publicării:
corupt 2

Acesta este pământul nostru, nu îl vom da nimănui. Să ştie toată lumea: Nu vom da nimănui nicio părticică din Ucraina, nu vom ceda din suveranitate, integritate teritorială, independenţă. Şi chiar în aceste momente, ne luptăm pentru independenţă” - este mesajul cu care preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a mers la Mariupol.

La 200 de kilometri distanţă, în Slaviansk, oamenii încearcă să îşi reia viaţa de dinainte de război. O misiune extrem de dificilă, pentru că imaginea conflictului îi însoţeşte la fiecare pas.

„A fost ca un vis urât. Sper să nu mai avem parte de aşa ceva. E bine că putem din nou să trăim în pace, sub un cer liniştit”, a spus un localnic.

Acum, oamenii se duc din nou la muncă, ies cu copiii în parc sau merg la piaţă. E linişte pe străzi, iar intersecţiile nu mai sunt păzite de oameni cu arme în mâini. Tot ce speră acum oamenii din Slaviansk e că pacea va dura.

„Nu vreau ca Republica Populară Doneţk să mai vină vreodată la putere. Şi sper că guvernul nu va fi din nou neserios, comandat de străini şi fără niciun fel de putere. Nu mai avem nevoie de asta, vrem o viaţă liniştită”, a spus un localnic.

Funcţionar corupt, aruncat la gunoi

În Odessa, situaţia rămâne tensionată. Oamenii încearcă în continuare să îşi facă dreptate singuri. Câţiva activiști au aruncat un funcționar corupt în tomberon. Ei i-au reproșat acestuia că a furat fondurile destinate copiilor refugiaţi din cauza conflictului din estul tării şi a scăpat nepedepsit. Activiştii au organizat un tribunal în stradă, l-au găsit vinovat şi drept pedeapsă l-au aruncat la gunoi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri