VIDEO. Un TIR înmatriculat în România a luat foc pe o autostradă din Belgia

Data publicării:
accident camion romanesc
 

(Pompierii acționează pentru stingerea incendului la camionul românesc)

Autostrada E40 dintre Gand și Bruxelles a fost parțial închisă luni, timp de aproape nouă ore, din cauza acestui accident în care au fost implicate trei camioane, dintre care unul este înmatriculat în România (după cum se poate vedea în imaginile postate pe site-ul La Libre Belgique). Accidentul a avut loc pe sensul de mers spre Bruxelles.

Cele trei camioane au intrat în coliziune, după care au luat foc. Unul dintre camioane a ars complet. O coloană de fum negru și gros era vizibilă de la depărtare. Românul se afla în primul camion și transporta policlorură de vinil.

Pentru stingerea incendiului au acționat echipaje de pompieri de la patru unități.

Protecția civilă a reușit să descarce la timp încărcătura camionului românesc. Policlorura de vinil poate fi periculoasă în caz de incendiu, dar autoritățile au dat asigurări că nu s-au degajat substanțe toxice.

Accidentul a avut loc în jurul orei 10.00 dimineața. Zeci de șoferi au rămas blocați ore bune pe autostradă, ceea ce a stârnit nemulțumiri față de modul în care a acționat poliția. Autoritățile au reușit să degajeze o bandă de mers abia în jurul orei 5 după-amiaza, iar circulația a fost redeschisă total spre seară, după ora 19.00.

Șoferul care a murit are cetățenie britanică, a anunțat Parchetul. Victima se afla în al doilea dintre cele trei camioane și transporta piese pentru industria auto. Șoferul celui de-al treilea camion era belgian.

Cauza exactă a accidentului nu a fost stabilită.

Parchetul a trimis un expert la fața locului, dar acesta nu și-a putut încheia luni investigația și va reveni marți pentru a analiza urmele de derapare și epavele camioanelor. Expertul a confirmat că exploziile care s-au produs în timpul incendiului au fost ale pneurilor, sub efectul căldurii.

Presa belgiană scrie că în accident a mai fost rănită ușor o persoană, dar nu-i precizează naționalitatea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri