VIDEO Val de frig peste Europa

Data actualizării: Data publicării:
ninsori grecia

Val de frig peste Europa weekendul acesta. În Grecia a nins abundent, iar italienii s-au luptat cu vântul puternic, care a avut la rafală şi 190 de kilometri la oră. Nu sunt veşti bune nici pentru zilele următoare. Meteorologii anunţă cod portocaliu şi galben de vânt şi temperaturi scăzute pentru sudul şi Centrul Europei.

Frontul de aer rece pe care meteorologii l-au botezat Oceanis s-a abătut asupra Greciei, încă de vineri seară şi a adus cu el ninsori abundente şi vreme extrem de rece, în special în nordul şi estul ţării. Peste noapte, temperaturile au scăzut şi cu 10 grade Celsius, iar temperaturile minime au ajuns la -6 grade.

Ninsori şi ploi torenţiale în Grecia

Acolo unde nu a nins, a plouat torenţial, iar vântul a fost de nestăpânit şi circulaţia cu feribotul, atât pe Marea Egee, cât şi pe Marea Ionică s-a desfăşurat cu dificultate.

Rafale de vânt de peste 100 km/h în Malta

Rafalele puternice de vânt le-au dat bătăi de cap şi locuitorilor din Malta şi din Italia. În Bari, o navă a eşuat pe ţărm după ce vântul a bătut cu aproape 200 de kilometri la oră.

Ploi torenţiale şi inundaţii în insulele Azore

Mult mai la vest, în insulele portughez Azore, mai multe familii au rămas pe drumuri în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale.

Vremea va continua să le dea bătăi de cap europenilor şi în orele următoare. În Balcani, mare parte din Italia şi Germania, meteorologii au anunţat cod portocaliu şi galben de vânt şi temperaturi scăzute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri