VIDEO. Violențe la primul protest al vestelor galbene din 2019

Data actualizării: Data publicării:
'Yellow Vests' Return Despite Macron's Concessions
PARIS, FRANCE - DECEMBER 15: Yellow Vest protesters clash with police on December 15, 2018 in Paris, France. The protesters gathered in Paris for a 5th weekend despite President Emmanuel Macron's recent attempts at policy concessions, such as a rise in the minimum wage and cancellation of new fuel taxes. But the 'Yellow Vest' movement, which has attracted malcontents from across France's political spectrum, has shown little sign of slowing down. (Photo by Veronique de Viguerie/Getty Images)

Noi ciocniri între protestatarii francezi şi jandarmerie, în al optulea weekend consecutiv de demonstraţii.

Un grup de jandarmi a fost prins între protestatari pe unul dintre podurile peste Sena, dar a reuşit, în cele din urmă, să se retragă.

Jandarmii au folosit, pe alocuri, gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe cei violenţi. Asta deşi numărul vestelor galbene ieşite în stradă a fost mult mai mic decât în săptămânile precedente - doar 25 de mii, potrivit autorităţilor.

Acest prim miting din 2019 testează rezistenţa protestatarilor şi hotărârea de a continua mişcarea. Vestele galbene nu sunt mulţumite de concesiile oferite până acum de guvern cu privire la problemele economice ale ţării.

Apelul ministrului de Interne

Ministrul de interne francez Christophe Castaner a făcut apel sâmbătă la „responsabilitate şi la respectarea legii”.

În timp ce la Paris şi în alte oraşe s-au constatat tensiuni şi violenţe, am organizat împreună cu reprezentanţii forţelor noastre de securitate o videoconferinţă cu prefecţii din zonă. Îndemn pe toată lumea să acţioneze responsabil şi să respecte legea”, a scris Castaner pe contul său de Twitter.

Surse: Digi24, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri