Sari la conținut

VIDEO. Vulcanul Etna erupe din nou

Spectacol în sudul Italiei, acolo unde vulcanul Etna a început să erupă, după opt luni de pauză. Autorităţile italiene au intrat în stare de alertă portocalie, a doua ca gravitate, şi monitorizează vulcanul situat în apropierea oraşului Catania din Sicilia.

Deocamdată au fost semnalate doar mici râuri de lavă, iar norul vulcanic emis de Etna nu pune în pericol traficul aerian din sudul Italiei.

Aeroportul din Catania a rămas deschis, şi nu există întârzieri ale zborurilor.

Exploziile eruptive sunt, de asemenea, vizibile din oraşele Catania şi Taormina, situat la câţiva kilometri faţă de Etna.

Pentru moment, autorităţile italiene au spus că nu există niciun pericol pentru locuitorii din zonă.

”Putem vedea foarte clar erupţiile de lavă, care se scurg din craterul de sud-est”, au explicat luni seară reprezentanţii Observatorului Meteorologic din Nunziata citaţi de News.ro.

Etna, cel mai mare vulcan activ din Europa, trece printr-o perioadă de activitate vulcanică începând de la sfârşitul lunii ianuarie. Deocamdată nu a avut loc nicio erupţie de amploare. 

Activitatea vulcanului Etna este urmărită constant cu ajutorul unor camere video termice, care monitorizează situaţia în permanenţă, potrivit ANSA.