Viktor Ianukovici avea o vilă la Ialta şi una lângă Sevastopol

Data publicării:
vila

Viktor Ianukovici plănuia să petreacă momente de răsfăţ într-o vilă somptuoasă din staţiunea exclusivistă Ialta. Micul palat are vedere şi ieşire la mare, iar accesul pe cele cinci plaje din apropiere era restricţionat pentru localnici, astfel încât fostul preşedinte şi familia lui să se poată bronza departe de privirie poporului. Singurul lucru neterminat la reşedinţa de la Ialta este piscina, de dimensiuni olimpice, la care încă se lucra când Ianukovici a fost debarcat de la putere.

Ianukovici a venit doar de două ori şi atunci a stat câteva ore. În tot acest timp, probabil că vila a fost folosită de apropiaţi de-ai săi”, a spus un localnic.

Vila de la Ialta a fost trecută acum în proprietatea statului ucrainean şi va fi transformată în sanatoriu pentru localnici.

Tot în Crimeea, Viktor Ianukovici mai avea o reşedinţă de vară, în apropiere de Sevastopol. După destituirea lui, localnicii au pătruns pe domeniu şi au înţeles unde ajungeau banii din taxele lor. Mulţi sunt furioşi că, în timpul construcţiei, muncitorii au distrus arbori din specii protejate.

„Sunt de-a dreptul şocat după ce am văzut arborii. Sunt din specii pe cale de dispariţie şi e nevoie de o viaţă de om ca să crească şi există riscul să dispară pentru totdeauna”, a spus un localnic.

Vila cu cinci etaje de pe ţărmul Mării Negre nu a apucat să mai fie terminată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri