Viktor Ianukovici, la întâlnirea cu Vladimir Putin: „Trebuie să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic”

Data publicării:
viktor ianukovici - mfax-1

Viktor Ianukovici / Foto: Mediafax

Viktor Ianukovici efectuează, marţi, o vizită la Moscova cu scopul să semneze acorduri de cooperare, spre marea nemulţumire a opoziţiei, care manifestează de la suspendarea Acordului de Asociere cu UE, în urmă cu trei săptămâni, relatează Mediafax.

„Întâlnirea de astăzi este într-o oarecare măsură strategică. Nu trebuie să ne oprim aici, trebuie să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic”, a declarat liderul de la Kiev.

Preşedintele ucrainean și-a propus să semneze mai multe acorduri de cooperare şi să discute despre un împrumut de câteva miliarde de dolari, spre marea nemulţumire a opoziţiei, care manifestează de la suspendarea unui acord cu UE în urmă cu trei săptămâni, relatează AFP.

Viktor Ianukovici şi omologul său rus Vladimir Putin urmează să participe la consultări, la finalul cărora „vor fi semnate o serie de acorduri bilaterale”, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

Presa a evocat o eventuală contractare de către Ucraina a unui împrumut în valoare de până la 15 miliarde de dolari, în contextul în care ţara se confruntă cu o profundă criză economică şi financiară.

Opoziţia ucraineană, care a îndemnat la organizarea unor manifestaţii ample, şi-a intensificat acţiunile marţi. Aproximativ 200 de militanţi proeuropeni au organizat un pichet pe drumul către aeroport, în aşteptarea preşedintelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri