Viktor Orban face consultare națională în Ungaria despre sancțiunile UE împotriva Rusiei. „Le cer tuturor să-și exprime opinia”

Data publicării:
Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban. Foto: profimedia images

Premierul ungar Viktor Orban va lansa o „consultare națională” în Ungaria pentru a cere opinia cetățenilor în privința sancțiunilor UE împotriva Rusiei, anunță presa de la Budapesta. Guvernul a acceptat o inițiativă a coaliției de guvernare - condusă de partidul lui Orban, Fidesz - în acest sens.

Guvernul de la Budapesta a decis oficial să ceară opinia cetățenilor în privința sancțiunilor UE împotriva Rusiei, în cadrul unei consultări naționale, scrie Hungary Today.

„Sancțiunile în energie au fost impuse de Bruxelles statelor membre și de atunci prețurile la energie au explodat”, a declarat premierul Viktor Orban miercuri, într-un mesaj video pe Facebook.

„Bruxelles-ul a promis că sancțiunile vor încheia războiul și că îl vor afecta pe agresor mai mult decât pe statele membre. În schimb, azi, fiecare cetățean european plătește o suprataxă pentru energie ca sancțiune”, a mai adăugat el.

„Le cer tuturor să-și exprime opinia, pentru că doar dacă acționăm împreună putem pune capăt creșterii prețurilor la energie”, a îndemnat Viktor Orban.

Procedura consultării naționale în Ungaria constă într-un chestionar care este trimis prin poștă fiecărei gospodării din țară. Cetățenii pot completa chestionarul și să-l trimită gratuit înapoi cu poșta sau pot răspunde la întrebări și online.

Cea mai recentă consultare națională a avut loc anul trecut în Ungaria, pe tema revenirii la stilul normal de viață după pandemia de coronavirus. Peste 1,4 milioane de cetățeni au răspuns la chestionar, 83% trimițându-l înapoi prin poștă, iar 17% completându-l online. potrivit Hungary Today.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri