Sari la conținut

Viktor Orban: Imigranții sunt o otravă. Nu ni-i băgați pe gât

Viktor Orban / FOTO: Gulliver/GettyImages

„Ungaria nu are nevoie de o piață unică pentru ca economia să funcționeze sau pentru ca țara să aibă un viitor. De aceea, nu este necesară o politică europeană comună privind imigrația: oricine vrea imigranți îi poate lua, dar nu ni-i băgați nouă pe gât, nu avem nevoie de ei””, a spus Viktor Orban, într-o conferință de presă susținută la Budapesta împreună cu cancelarul austriac, Christian Kern.

„Pentru noi, imigrația nu e o soluție, ci o problemă...nu este un medicament, ci o otravă. Nu avem nevoie de ea și nu o vom înghiți”, a insistat premierul ungar.

Luna trecută, Viktor Orban declara că există unele forțe internaționale care depun în prezent mari eforturi pentru a aduce în Europa un număr cât mai mare de imigranți și îl acuza explicit de acest lucru pe miliardarul ungaro-american George Soros.

„Există unele forțe internaționale care încearcă să aducă în Ungaria și în alte țări ale Uniunii Europene cât mai mulți migranți posibil”, spunea Orban, afirmând despre George Soros că „oricare ar fi meritele sale din trecut, ceea ce el face acum merge împotriva intereselor naționale ale Ungariei”.