Viktor Orban, primele declarații despre summitul de la Sibiu

Data publicării:
Viktor Orban Visits CSU Gathering
Foto: Guliver/Getty Images

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a sosit, joi, la Sibiu, pentru a participa la reuniunea informală a liderilor din Uniunea Europeană, care discută despre viitorul acestei organizații. Premierul ungar Viktor Orban se afla deja în România, efectuând o vizită în Transilvania, la invitaţia UDMR. Viktor Orban nu a participat însă și la reuniunea Partidului Popular European de la Sibiu, care a precedat summitul UE. Partidul lui Viktor Orban, Fidesz, a fost suspendat de curând din această familie politică.

„Am încercat să fac campanie printre maghiarii care trăiesc aici în România şi chiar şi pentru români, de asemenea, pentru a-i convinge să participe la alegerile europarlamentare, pentru că este important pentru România, pentru Ungaria, pentru naţiunile europene. În al doilea rând, aş vrea să subliniez că i-am rugat pe maghiari să sprijine partidul ungar care candidează aici pentru a intra în Parlamentul European”, a explicat Viktor Orban prezența sa în România.

„În al doilea rând, este summitul european aici, în oraşul vostru, ceea ce înseamnă că vom începe împreună demersurile pentru rezolvarea principalelor probleme din Europa, iar decizia o vom lua după alegerile pentru Parlamentul European. Primele documente, proiecte, le vom discuta aici şi, apoi, după alegeri, ţinânt cont de voinţa cetăţenilor, vom lua nişte decizii extrem de importante pentru Uniunea Europeană. Aşa că, tot procesul îl începem aici, în oraşul vostru, care este un oraş frumos. Felicitări!”, a declarat premierul Viktor Orban pentru Digi24.

Premierul Ungariei a avut în România întâlniri cu liderii UDMR și reprezentanții Uniunii în administraţiile publice locale, cu reprezentanţi ai bisericilor maghiare şi cu studenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri