Viktor Orban promite că va continua lupta cu UE privind migraţia

Data publicării:
European Leaders Attend The European Council Meeting In Brussels
Foto: Guliver/Getty Images

Ungaria a anunţat că va rezista oricărei tentative a Uniunii Europene de a-i confisca dreptul de a-şi apăra graniţele şi că va lupta să anuleze politicile pro-migraţie ale blocului european, scrie The Guardian, citat de News.ro.

European Leaders Attend The European Council Meeting In Brussels
Foto: Guliver/Getty Images

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a declarat în faţa parlamentului că propunerea UE privind o forţă militară de 10.000 de persoane la graniţe, care va fi discutată la un summit din Salzburg de săptămâna aceasta, este o încercare de a le confisca statelor dreptul de a-şi apăra graniţele.

Purtătorul de cuvânt al lui Orban, Zoltan Kovacs, a declarat că Ungaria va rezista tuturor reformelor UE privind migraţia care vor fi propuse înainte de alegerile europarlamentare din mai.

Multe ţări din UE încă sunt determinate să satisfacă nevoile pieţei şi să permită sutelor de mii de migranţi să pătrundă în Europa în fiecare an, a afirmat Kovacs, adăugând că „o elită globală pro-migraţie” încearcă să limiteze opţiunile pentru perioada de după alegerile europarlamentare.

„Nu ar trebui să decidem asupra problemelor privind migraţia la nivel de UE înainte de alegeri”, a declarat Kovacs.

Kovacs a precizat că Orban va rezista oricăror modificări propuse la summit-ul de la Salzburg faţă de legile UE privind imigraţia şi cererile de azil.

„Elita globală crede că este în interesul Occidentului să permită intrarea a sute de mii de migranţi în fiecare an. Este imposibil să trebuiască să îi urmăm pe francezi sau germani”, a declarat Kovacs.

Planul Comisiei Europene privind o forţă militară de 10.000 de soldaţi la graniţe ar slăbi suveranitatea naţională şi dreptul statelor de a-şi controla propriile graniţe, a afirmat Kovacs.

„Planul comisiei nu va fi dus la capăt”, a adăugat el.

Kovacs a recunoscut că pierderea susţinerii în Partidul Popular European, din care face parte partidul lui Orban, Fidesz, nu a fost plăcută dar a afirmat că acest lucru arată „că politicile pro-migraţie nu sunt doar un plan liberal de stânga.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri